گر چه نفست رستمی باشد مسلط بر دلت
از همان ابتدا، وقتی هدفی نداشته باشیم، خارج از ضرورت ها و باید ها و نباید ها گام برداشتن، کمترین خطایمان می شود.
نصف شب است.. به
جای اینکه در خواب و استراحت باشد برای فردایی بهتر و پر تلاش، نشسته است و ترانه
ها و سرودهای مختلف را جستجو می کند . اولویت انتخابی او این است؟
واقعا این سوال مهمی است که آیا او، به اندیشه و منطق خودش این را انتخاب کرده است؟ یا اینکه حس کرده و یک هو به ذهنش خورده که خوب است الان دنبال فلان چیز بگردد و در این ساعات کم سرعتی نت، دنبال چیزی است که به ذهنش خورده است؟
درست است که این به ذهن خوردن ها را خوب است گاهی جدی بگیریم ان هم نه همیشه. زمانی که آگاه باشیم و با نیت ، برای خدا قدم برداریم. چون خداوند آن زمان مددش را می رساند و فلان مورد را به ذهنت می اندازد. اما هر به ذهن خوردنی را نباید اینقدر جدی بگیریم که بلافاصله و بدون فکر، به او گوش دهیم و وقت و انرژی و توان و امکاناتمان را در خدمت ان ذهن قرار دهیم..
نصف شب است. به جای اینکه برخیزد و به رختخواب برود تا بتواند برای ساعات سحر اماده باشد و دعایی و نمازی بخواند و نماز صبحش اول وقت شود و حال عبادت داشته باشد و خوابالوده نباشد، یک هو ناغافل، به ذهنش می افتند که ئه.. فلان شعر یادته. خوبه الان گوش بدی ها.. و می گردد دنبال ان چیزی که به ذهنش افتاده است.. این جا، آن ذهن اوست که او را مدیریت می کند.
وقتی می گوییم مراقبه، یک هنر خاصی مدنظرمان است و آن هنر مدیریت خود است. در تک تک لحظه ها. مراقبه توان آگاهی تو را در تک تک لحظه ها بالا می برد و با این آگاهی، می توانی هر لحظه ات را به نور تبدیل کنی. لحظه هایت را با حضور الهی همخوان کنی. خود را در محضر الهی ببینی...
«اَلمْ یَعْلَمْ بِاَنَّ اللّهَ یَرى»(1) (آیا انسان نمى داند که خدا او و اعمالش را مى بیند)
اگر می گوییم نماز اول وقت، این خود یک مراقبه ای است . الان وقت اذان شد؟ نشد؟ باید برخیزم؟ یا هنوز مانده تا اذان؟ الان که اذان شد .. باید از سر کارم بلند شوم. باید کارهایم را رها کنم. می توانم؟ اگر توانستم ، من، مسلط بر خودم هستم. توانایی مدیریت خود را دارم. بر خودم مراقبه می کنم.
خواهش می کنم ادعای مدیریتتان بشود. آن هم مدیریت بر خود.. آن هم مدیریت بر لحظه هایتان. اینکه هر لحظه مان را صرف آخرتمان کردیم؟ اصلا حواسمان بود که در این لحظه و این ساعت، برای آخرتمان چه فرستادیم؟
«یا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ ما قَدَّمَتْ لِغَد ..»(1)؛ (اى کسانى که ایمان آورده اید! از [مخالفت] خدا بپرهیزید و هر کس باید بنگرد تا براى فردایش چه چیز از پیش فرستاده ...).
بعد حساب کنید در اخر روز که چقدر مدیریت و
مراقبه داشتید و چه نمره ای به خود می دهید؟ هر روز نمره تان را بالاتر ببرید.. هر چه قدرت مراقبه و مدیریت بر لحظه هایتان بالاتر رود، قدرت
تسلط ذهنی و وساوس شیطانی و خطورات نقسانی بر شما کاسته می شود. این هم یک
کد ...
الهی که بهترین مدیریت ها را روی خود داشته باشید و بهترین امتیازها را بگیرید.
امیرمؤمنان على(علیه السلام):«یَنْبَغى اَنْ یَکُونَ الرَّجُلُ مُهَیْمِناً عَلى نَفْسِهِ، مُراقِباً قَلْبَهُ،حافِظاً لِسانَهُ»(3)
سزاوار است انسان بر خویشتن مسلّط و همیشه مراقب قلب خود و نگاهدار زبان خویش باشد.
می دانید چرا می گویند مراقبه؟ مراقبه از چه چیزی گرفته شده و در راه سیر سلوکی و رفتارشناسی های ما، چندمین گام است؟ پای کلام ایت الله مکارم بنشینیم در این جا
--------------------
1. سوره علق/14
2. سوره حشر/ آیه 18 . «یا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ ما قَدَّمَتْ لِغَد وَ اتَّقُوا اللّهَ اِنَّ اللّهَ خَبیرٌ بَما تَعْمَلُونَ»(1)؛ (اى کسانى که ایمان آورده اید! از [مخالفت] خدا بپرهیزید و هر کس باید بنگرد تا براى فردایش چه چیز از پیش فرستاده و از [مخالفت] خدا بپرهیزید که خداوند از آنچه انجام مى دهید آگاه است).
3 . غرر الحکم و درر الکلم، تمیمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، محقق، ص 797، حدیث 26 ... .
خیلی خوب گفتید و نوشتید
ممنونم واقعا