لطف تو، با عروس جهان، یک کرشمه کرد
دوره بیست و سه سال رسالت پیامبر شامل دو فصل بود.
سیزده سال در مکه، دوران اول که مقدمه ای برای فصل دوم بود. ده سال بعدی هم که دوران شالودهریزی نظام اسلامی و بنای یک الگو و نمونه ای از حاکمیت اسلام برای همه دورانهای تاریخ و همه مکانها و انسانهاست.
با نگاه به سیره پیامبر (1)در دوران ده سالهی مدینه، به شناختِ شاخصهایی دست مییابیم که بر اساس آن میتوانیم خود، نظامها و انسانها را با آن، بسنجیم. (2)
بذر اندیشه و عقیدهی توحیدمحوری که پیامبر در این دورانها کاشت، باروری درختانی تنومند در زمان مناسب و رهایی انسانها از طاغوتها و بیداری را به دنبال دارد. این الگو، امانتی است در دستان ما و این باروری، به همت و تلاش تک تک ماست.
برای آشنایی بیشتر پیرامون شاخصه عدالت در سیره نبوی ، به اینجا مراجعه کنید.
1. امام سجاد علیه السلام فرمود: اَلا وَ اِنَّ اَبْغَـضَ النـّاسِ اِلـىَ اللّهِ مَن یَقْتَدى بَسُنّةِ اِمامٍ وَ لایَقتَدى بِأعمالِهِ . (الکافى، 8: 234، ح 312.)
هشدار که منفورترین مردم نزد پرورگار، کسى است که خود را پیرو روش و مسلک امامى داند و پیروى از اعمال او نکند..
اهمیت دانستن این شاخصهها گفته شد. همین که شاخص است، مهم بودنش معلوم می شود. در مرحله بعد، مثلا، وقتی دانستی عدالت یکی از شاخصههاست، باید عدل و عدالت را درست فهمید. در عمل هم باید بتوانیم آنها نیکو و بهجا پیاده کنیم. این پیاده کردن شاخصه ها در خودمان و محیط پیرامون و جهان، مرحله بعدیای میشود که هر کس متناسب با همت و تلاشش، به آن دست خواهد یافت ان شاالله.